Jambo!

Àfrica és un país que enamora … És tornar als nostres orígens.

L’experiència de safari és espectacular… el que sorprèn més és el silenci. Un cop el guia para el motor del 4×4 davant dels animals, només sents el soroll del moviment de l’animal i el click de les nostres càmeres, és un moment màgic i únic.

Aquest últim viatge a Kenya, he visitat diferents parcs nacionals i àrees de conservació, recorrent aquest magnífic país. M’ha sorprès el verd dels seus paisatges, l’agricultura és la principal font de riquesa,  i la seva gent.

Aquesta no té les comoditats del primer món però no passen gana, són feliços amb poc. Durant el camí pots veure grups de nens rient, corrent, jugant …et fa reflexionar.

És un país que has d’estar sempre amb la càmera a punt, ja que et regala molts moments. 

Un dels dies, sortint del lodge Zebra Plains de Masai Mara, de cop ens vam trobar un grup de guepards menjant una presa que acaben de caçar… els teníem al costat, anaven menjant mentre la mare controlava que no s’acostes cap altre animal, no estàvem pas fent un safari, sinó de camí cap a Nairobi.

També vam disfrutar molt creuant l’àrea de conservació de Masai Mara Nord, el paisatge era espectacular, grans planícies  sense fi plenes d’animals, on se’ns va acostar una elefant amb la seva cria … per agafar després un 6×6 per pujar per una pendent que ens portava al lodge amb unes espectaculars i magnifiques vistes de Masai Mara.

Els nostres conductors-guia, en tot moment, van fer que la nostra experiència fos única, agafaven camins solitaris on podíem gaudir del paisatge i dels animals sols, vam poder veure de tot, lleons, girafes, rinoceronts, zebres, nyus, búfals, hienes, elefants, impales … On vam poder gaudir de més quantitat d’animals va sens dubte Masai Mara, un MUST quan es viatja a Kenya.

Ens van dir també que aquest any les pluges anaven més tard i per tant encara hi havia molts herbívors que no havien encara travessat el riu Mara.

Una parella que els hi vam organitzar el viatge aquest estiu, van poder gaudir del gran espectacle dels nyus travessant el riu Mara en direcció Tanzània cap a Kenya, van ser molt afortunats, s’ha de dir que actualment costa molt tenir “controlat” la migració dels animals a causa del canvi climàtic, però això no impedeix que qualsevol època de l’any es pot gaudir de l’espectacle de la vida salvatge.

Sobre l’itinerari a fer a Kenya hi ha moltes opcions on podeu combinar Parcs Nacionals amb Àrees de conservació, cada un té el seu atractiu, Nakuru on podeu fer un safari al voltant del llac i on trobareu flamencs, o al nord, a la zona de Laikipia, on podeu fer safari i conèixer la tribu dels Samburu, Amboseli amb vistes al Kilimanjaro … també recomanem fer de màxim de 6 nits de safari, el trajecte entre parcs es fa en carreteres amb no gaire bon estat on s’experimenta el famós massatge Keniano, tenint en compte  a més que et lleves d’hora per poder disfrutar del safari del mati i així gaudir al màxim del dia i l’experiència de safari.

Una altre punt important a tenir en compte és l’allotjament, sempre ens agradar oferir el millor allotjament i som partidaris de lodges o camps situats dins dels parcs, que us permetran  viure l’experiència de veure animals des de la mateixa habitació  o com l’experiència  màgica que  vaig viure  al lodge, esmorzant al costat dels animals en llibertat banyats de la llum especial de l’albada.

Kenya és, sense dubte, un gran viatge, d’aquells que et marquen…

Asante Kenya

Vols que t'hi portem?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *